Banka Kombëtare Tregtare nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Ambasadën Britanike duke bashkë-sponsorizuar programin e bursave “Chevening” | Banka Kombetare Tregtare

Lajmërime

Tiranë, Shqipëri (10 Gusht, 2023)Banka Kombëtare Tregtare nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Ambasadën Britanike duke bashkë-sponsorizuar programin e bursave “Chevening”. 
 
BKT përmes këtij partneriteti ka si qëllim nxitjen e të rinjve shqiptarë të ndjekin programe akademike prestigjioze, për të fituar njohuri dhe eksperiencë ndërkombëtare duke kontribuar më pas në shërbim të vendit tonë. Ambasada Britanike inkurajon bashkëpunimin në fushën e arsimit edhe falë mbështetjes së partnerëve të saj.
Qëllimet e programit “Chevening” janë:
 
  • Të tërheqë dhe të përzgjedhë nga e gjithë bota ata studentë që demonstrojnë potencialin më të madh për t'u bërë liderë, vendimmarrës dhe opinionistë në vendet e tyre.
  • Të sigurohet që studentët që janë përzgjedhur për të marrë bursa të kenë përvoja në Mbretërinë e Bashkuar, të cilat i bëjnë ata përkrahës të Britanisë së Madhe.
  • Të pozicionojë programin “Chevening” si programin më prestigjioz të këtij lloji në botë.
Bursat “Chevening” do të jenë të hapura për shtetasit shqiptarë të interesuar dhe do të jepen për të ndjekur një diplomë master një vjeçar në universitetet e Mbretërisë së Bashkuar. Ky program nxit të rinjtë të tregojnë potencialin e tyre për të influencuar në ndryshime pozitive në Shqipëri. Mësoni më shumë rreth programit Chevening: www.chevening.org  
 
BKT do të vazhdojë të jetë pjesë e bashkëpunimeve që kanë si qëllim formimin profesional të gjeneratës së re, punësimit më të mirë të tyre dhe ndërtimit të karrierës profesionale dhe të jetës në vendin tonë.

Lajmet e tjera

BKT nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Ambasadën Britanike mbi programin e bursave “Chevening”
Bursat “Chevening” do të jenë të hapura për shtetasit shqiptarë të interesuar dhe do të jepen për të ndjekur një diplomë master një vjeçar në universitetet e Mbretërisë së Bashkuar.
Intervistë për revistën Monitor nga Z. Seyhan Pencablıgil Drejtor i Përgjithshëm dhe Anëtar Bordi i BKT.
Në një intervistë për revistën Monitor, Z. Seyhan Pencablıgil Drejtor i Përgjithshëm dhe Anëtar Bordi i BKT flet rreth arritjeve gjatë vitit 2022 dhe objektivave dhe sfidave gjatë vitit 2023.
Banka Kombëtare Tregtare vlerësohet nga Global Finance si ‘’Banka më e mirë në Shqipëri për vitin 2023’’
Global Finance shpalli çmimet e saj për të 30-in vit radhazi për bankat më të mira në Evropën Qëndrore dhe Lindore për vitin 2023.