3D Secure

3D Secure Verified by Visa/MasterCard SecureCode

BKT është banka e parë në Shqipëri që adopton standardet ndërkombëtare të Visa dhe MasterCard për sigurinë e transaksioneve në internet. 

Kartat Prima dhe BanKomaT janë të pajisura me teknologjinë më të fundit të mbajtjes së informacionit CHIP&PIN. Përveç kësaj, me qëllim rritjen e sigurisë për blerjet online, këto karta kanë edhe funksionin 3D Secure që është një fjalëkalim shtesë i ndryshëm nga numri i kartës, PIN-i dhe numri CVV. Në blerjen e parë online në një nga faqet e internetit pjesëmarrëse, do t’ju kërkohet automatikisht të regjistroheni në shërbimin 3D Secure, krijoni Fjalëkamimin tuaj personal dhe përdorni atë në gjithë blerjet online në të ardhmen. Ky është një shërbim falas që siguron një nivel më shumë sigurie në të gjitha faqet e internetit pjesëmarrëse, duke parandaluar përdorimin e paautorizuar të kartës tuaj në internet.

Këtu mund të mësoni më shumë për këtë shërbim duke përfshirë si dhe ku të regjistroheni dhe si e ndikon përdorimin e kartës tuaj në Internet ky shërbim.

Nëse keni nevojë për ndihmë ne lidhje këtë shërbim përgjigjet për pyetjet tuaja do t’i gjeni në seksionin Pyetje-Përgjigje.

Benefitet

Kjo është një tjetër iniciativë në luftën tonë të vazhdueshme ndaj mashtrimeve financiare. Kur ju regjistroheni falas në këtë shërbim merrni:

Nivel shtesë sigurie për transaksionet në Internet - duke përdorur një fjalëkalim që e dini vetëm ju, sa herë që bëni blerje online.

Blerje më të sigurta në Internet - sa më shumë kartëmbajtës që regjistrohen në shërbimin 3D Secure, aq më shumë faqe interneti do të ofrojnë këtë shërbim duke e bërë kështu blerjen në Internet një proçes më të sigurt për të gjithë.

Qetësi –edhe nëse ju nuk e përdorni kartën për blerje në Internet, nëse karta juaj është e regjistruar në shërbimin Verified by Visa/MasterCard SecureCode, ajo është më e mbrojtur ndaj mundësisë për mashtrime në Internet.

Nëse nuk regjistroheni ju nuk do të mund të kryeni blerje online me kartën tuaj të kreditit dhe të debitit në faqet e Internetit që marrin pjesë në shërbimin Verified by Visa/MasterCard SecureCode.

Regjistrimi

Si dhe ku të regjistroheni në 3D Secure

Kartëmbajtësve do t’u kërkohet automatikisht të regjistrohen në shërbimin Verified by Visa/MasterCard SecureCode ndërsa janë duke bërë blerje në një nga faqet e Internetit pjesëmarrëse në shërbim dhe fusin të dhënat e kartës BKT Prima ose BKT BanKomaT që janë duke përdorur në Checkout-in e site-it.

Është e thjeshtë, e shpejtë dhe pasi të jenë regjistruar mund të përfundojnë blerjen.

Mjaftojnë vetëm 2 hapa të thjeshtë për të aktivizuar shërbimin Verified by Visa/MasterCard SecureCode dhe ta përdorni atë në blerjen aktuale dhe në gjithë blerjet e tjera në të ardhmen.

 

Hapi 1: Konfirmoni identitetin tuaj duke plotësuar të dhënat që ju kërkohen për të regjistruar kartën tuaj BKT Prima ose BKT BanKomaT. 

Hapi 2: Krijoni Fjalëkalimin tuaj personal të cilin do ta përdorni për blerjet në Internet.

Pasi të jeni regjistruar me sukses, ju mund të kryeni blerje online me siguri të lartë duke përdorur Fjalëkalimin tuaj personal për të vërtetuar se jeni zotëruesi i vërtetë i kartës.

Ajo që duhet të bëni është të plotësoni të dhënat e sakta në dritaret e regjistrimit. Nëse doni të siguroheni se çfarë po ju kërkohet saktësisht, vendosni mouse-in në shenjën në të djathtë pa klikuar mbi të, dhe do t’ju shfaqen shpjegime më të hollësishme mbi të dhënat që po ju kërkohen të plotësoni.

Ju lutemi të siguroheni se BKT zotëron të dhënat mbi Mbiemrin e Vajzërisë së Nënës. Ju nuk do të mund të përfundoni regjistrimin tuaj nëse ky informacion mungon ose është i pasaktë në të dhënat e sistemit të bankës. Në këtë rast ju duhet të kontaktoni degën tuaj për të përditësuar këtë të dhënë dhe më pas provoni përsëri të kryeni blerjen online dhe të regjistroni kartën tuaj.

Përdorimi

Përdorimi i 3D Secure

Është e thjeshtë të bësh blerje online me shërbimin Verified by Visa/MasterCard SecureCode pasi keni regjistruar kartën tuaj BKT Prima / BKT BanKomaT.

Mbasi karta është e regjistruar ju mund të bëni blerje online me siguri të lartë në të gjitha site-et pjesëmarrëse në shërbim. Shërbimi Verified by Visa/MasterCard SecureCode punon automatikisht. Nuk ka nevojë për login të veçantë.

Kur ju paguani në Internet me kartën tuaj BKT Prima / BKT BanKomaT në site-et pjesëmarrëse, do t’ju shfaqet një dritare që ju kërkon Fjalëkalimin tuaj Verified by Visa/MasterCard SecureCode (ashtu si Banka ju kërkon PIN-in në ATM). Fusni Fjalëkalimin Verified by Visa/MasterCard SecureCode dhe në pak sekonda identiteti juja konfirmohet dhe blerja përfundon me sukses. Pa Fjalëkalimin tuaj blerja nuk mund të kryhet.

Ju mund të vazhdoni të bëni blerje online si normalisht në të gjithë site-t e tjera që nuk janë pjesë të shërbimit Verified by Visa/MasterCard SecureCode, por nuk do të përfitoni nivelin shtesë të sigurisë.

Nëse ndeshni ndonjë problem gjatë blerjeve me VbV/MSC apo keni pyetje, shikoni seksionin tonë Pyetje-Përgjigje.

Këtu mund të aplikoni për kartë krediti BKT Prima