Shërbimet POS

Shërbimet POS

Në ditët e sotme, konsumatorët janë më të lidhur, të zgjuar dhe të etur për të kursyer kohë. Ata presin efikasitet të plotë nga tregtarët në çdo fazë të udhëtimit të tyre dhe fleksibilitetin për të blerë në çdo kohë, kudo, nga cdo pajisije. Shumica prej jush i njihni sistemet e shitjes (POS), edhe nëse nuk e kuptoni. Ata janë softueri dhe hardueri që një biznes i shitjes duhet të ketë në ambientet e tyre. Nga blerja dhe menaxhimi i inventarit tek transaksionet e përpunimit, menaxhimi i klientëve dhe stafit, pika e shitjes është ndër shtyllat kryesore që ndihmon shitësit të rriten në biznesin e tyre. Sistemet e POS kanë mundesuar këdo, nga sipërmarrësit me eksperiencë tek artizanët të cilët dëshirojnë ta kthejnë pasionin e tyre në profesion, të hapin një dyqan dhe të rriten. POS qëndron për "pika shitjeje", e cila është një mënyrë e përmbledhur e referimit në vendin ku transaksioni është përpunuar dhe përfunduar - p.sh., klienti zgjedh një artikull ose shërbim, tregtari llogarit shumën që i detyrohet dhe ofron metodat e pagesës, konsumatori paguan, dhe tregtari pranon dhe përpunon atë pagesë. (Dhe ju mund të shihni pse fraza "pika e shitjes" është një mënyrë shumë më e lehtë për të përshkruar këtë skenar.) Pra, makineria POS i referohet pajisjes që aktualisht bën punën e pranimit dhe përpunimit të pagesës së klientit tuaj.

Çfarë bën një terminal i POS?

Në thelb, një terminal POS është pajisja e përpunimit të pagesave të biznesit tuaj, i përfshirë me sistemin që pranon karta debiti dhe krediti. Siç e dini, ka më shumë se një mënyrë për të pranuar kartën e kreditit ose të debitit të klientit, të gjitha terminalet më të sofistikuara POS janë të afta të përpunojnë. Në mënyrë ideale, cilado nga sistemet POS që zgjidhni për biznesin tuaj, mund të pranojë të gjitha llojet e kartave sipas mënyrave të mëposhtme të pagesave:

Pagesë me Çip

Për shkak të rritjes së masave të sigurisë, kartat me çip të pajisura me teknologjinë EMV janë në rritje. Në fakt, sipas ligjit të pajtueshmërisë me EMV, të gjithë pronarët e bizneseve duhet të kenë POS terminale (ose të përmirësojnë sistemet ekzistuese POS) që të mbështesin funksionimin e kartave.

Pagesë me shirit manjetik

Edhe pse kompanitë e prodhimit të kartave po mundohen të minimizojnë përdorimin e strishës manjetike, ajo gjen një përdorim të gjerë kudo. Fatmirësisht, në treg mund të gjejmë shumë lehtë mënyra për të bërë pagesa me çip apo shirit manjetik.

Pagesa pa kontakt

Gjithnjë e më shumë konsumatorë po përdorin kartat e kreditit me teknologjinë e pagesave pa kontakt (të njohur edhe si NFC ose komunikim pranë fushës). Jo vetëm që këto karta janë mënyra më e shpejtë për të paguar, por të ardhurat e grumbulluara nga pagesat pa kontakt janë parashikuar të vijnë gjithnjë e më shumë në rritje.

Pagesat Online

Nëse kryeni shitje edhe nëpërmjet internetit ose keni një biznes tërësisht online, është e rëndësishme që të keni një terminal POS që pranon pagesa në internet. Pranimi i pagesave në internet nuk kërkon pajisjen me një terminal POS; përkundrazi, do t'ju nevojitet një llogari biznesi dhe një lidhje e dedikuar për pagesat.